Signus left shadow
Nyheter

Nordic Club i Kalmar väljer Signus från inFocusmedia
Noric Club har in samband med sin stora renovering valt att satsa på vårt digitalta skyltsystem, Signus
I de nya fräscha lokalerna kan nu besökare se aktuella pass, nyheter och erbjudanden på skärmar i entré, lounge och i omkädningsrummen.


Kalmars nya mingelsida lanseras med digital marknadsföring
KalmarMingel.se lanserades idag med hjälp av digital marknadsföring. KalmarMingel är en sida med bilder och nyheter om mingel, nöjen, mingelbilder och nattklubbar i Kalmar.
Mingelsidan bevakar och fotograferar alla stora nöjesställen och evenemang i Kalmar exempelvis Palace, Bistrobar, Byttan, Harrys, Sandra och vallen. KalmarMingel.se har genom den digitala lanseringen snabbt blivit den bästa och mest välbesökta mingelsidan i Kalmar.


LG lanserar två nya specialskärmar för digital signage
Med modellerna M2900S och M3800S når man en ny marknad och öppnar för nya lösningar. Båda modellerna är s.k. Long Stretch med upplösningen 1366x480 respektive 1366x398 och passar utmärkt vid monteringar där höjden är en faktor. Storlekarna är 29 och 38 tum där M3800S är nästan 1 meter lång men endast 33 cm hög.


Asus Eee-Box, kostnadseffektiv för digital signage
Om kraven inte är full HD och placeringen inte är i utsatt miljö kan Asus nya Eee-Box lämpa sig väl för Digital Signage-applikationer med slimmad budget. Atom CPU på 1.6GHz, 1Gb Ram, 80Gb HD, WLAN, GB-LAN och Svensk Win XP. Med de blygsamma måtten 22.3x17.8x2.6cm och VESA-fäste är den lätt att dölja eller fästa direkt på monitor.


Signus right shadow

Referenser

Nordic Club i Kalmar

Vi blev tillfrågade av Nordic Club om att leverera ett system som kunde få bukt med upptejpade A4-lappar och samtidigt få ut en mer aktuell och lättillgänglig information till sina medlemmar. Nordic Club var ändå i tagen att fräscha upp lokalerna och i samband med detta monterades bildskärmar i entrén, loungeavdelningen och i omklädningsrummen. Själva informationssystemet blev en specialversion av Signus där dagens träningsschema hämtas in och presenteras från Nordics webbaserade databas. Därmed förenklades uppdateringen av schemat som nu kan utföras från ett ställe både för webb och för bildskärmspresentation. I ett annat fällt på bildskärmarna visas reklam och aktuella erbjudanden för besökare. Det presenteras även en news-feed med aktuella RSS nyheter från externa nyhetskällor. Med skärmplacering i bland annat entrén vid receptionen får besökare direkt information om vilka pass som just pågår och i vilken sal kommande pass under dagen kommer att hållas i.

Lösning:
Displaydator med distribution av full HD-upplösning över 40 meter till olika bildskärmar i lokalerna via TP-Cat5

Signus digital signage programvara.Harrys restaurang och nattklubb

Harrys letade efter ett system där man snabbt kunde få ut information om kommande evenemang och erbjudanden till sina gäster.
I nattklubbsvärlden kan saker hända snabbt och förändringar i program komma plötsligt. Harrys såg det viktigt att få ut rätt information till sina gäster om kommande evenemang. Vinningen med direkta restaurang och barerbjudanden med ett digitalt system var uppenbart. Möjligheten att visa specifika erbjudanden i baren på bestämda datum och klockslag erbjuder nya möjligheter att planera och skräddarsy "Happy Hour" och "kvällens drinkar" till det som leverantörerna har bra pris på eller det man själv har på lager och vill omsätta. Även band och uppträdanden kommande kvällar marknadsförs på skärmlösningen.
Till detta möjliggjordes också rullande miljövideos för att få rätt stämning i barerna och nattklubben.

Harrys hade redan ett befintligt bildsystem där man i vanliga fall visar sportsändningar. Systemet består av ett internTV-nät med valbara kanaler till detta nät har man ett 20 talet TV-skärmar i varierande storlek samt 10st projektorer.

Harrys producerar allt reklammaterial själva och sköter även all schemaläggning av visningar i Signus-systemet.
 

Lösning:
Displaydator med 4 separata bildutgångar kopplade till varsin TV-kanal i systemet
Varje TV ute i lokalen kan sedan visa önskad kanal/slinga.
Signus digital signage programvara.Soya Express

Soya kontaktade oss i samband med att de var på väg att öppna en ny restaurang. De önskade ett fräscht och modernt menysystem kombinerat med miljöbilder ute i restaurangdelen. Kraven var att snabbt kunna byta ut de olika rätterna de erbjuder samt att växlingen mellan luncherbjudanden och ala carte skulle ske automatiskt och vid en viss tidpunkt från dag till dag. Resultatet blev ett digitalt skyltsystem med Signus mjukvara, modifierad för Soyas behov och 9st 32” bildskärmar i restaurangen. Helhetslösningen gick från projektering av behov till leverans, montering, framtagning av menylayout, innehållsproduktion och schemaläggning och bidrog till att göra Soya till en av de mest stilrena och fräschaste restaurangerna.
 
Digital Meny Soya

Lösning:
Displaydator med 5 separata bildutgångar.
Signus digitala signage programvara (specialanpassad).
5st 32” menyskärmar över kassan.
4st 32” miljöbildsskärmar i restaurangen.Skafferiet

Det populära fiket Skafferiet i Kalmar kontaktade oss med två behov. Dels ville de ha en lösning på hur man kunde upplåta plats till nattklubbar och andra evenemang som ville affischera inne på det populära fiket utan att förstöra fikets miljö. Dels ville de samtidigt kunna visa egna kaffe- och mat erbjudanden på ett fräscht och stilfullt sätt. Lösningen blev reklamversionen av Signus digital signage mjukvara och en 42” bildskärm. I och med den digitala skyltlösningen slogs flera flugor i samma smäll. Skafferiet blev av med den plottriga, och icke inkomstbringande affischeringen, man kunde visa lockande och fräscha bilder på sina rätter och fikets kunder fick möjlighet att trådlöst surfa fritt på internet. Genom vår helhetslösning tog vi även på oss uppdraget att sköta hela hanteringen av kunder intresserade av att göra reklam på Skafferiet. Genom att ta betalt av kunder för denna annonsering fick även Skafferiet en ny inkomstkälla i form av annonsintäkter, helt utan behov av egen arbetsinsats.

Digital Reklam Skafferiet

Lösning:
Displaydator.
Signus digital signage programvara (reklamversion).
1st 42” bildskärm.
Trådlös internetuppkoppling.
 
 
Signus © inFocusmedia iFoM AB, Fiskaregatan 12, 392 32 Kalmar, Sverige, Tel. +46 (0) 480-740796, www.infocusmedia.se